Sevgi Övüç Hakkında, Yeni Akit Gazetesinde Çıkan Yazı

Sevgi Övüç Hakkında, Yeni Akit Gazetesinde Çıkan Yazı

Yeni Akit Gazetesi'nin sendika üyemiz Sevgi Övüç'ü tehdit eden hedef gösteren habere ilişkindir.

KENAN KIRAN / İSTANBUL

Gazetemiz Gezi çapulcularına destek veren hakimleri deşifre etmeye devam ediyor. Görevi, devlete ve millete zarar verenler hakkında hukuki işlem yapmak olan İstanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimesi Sevgi Övüç, Gezi eylemcilerine destek verdi ve “Gezi eylemleri demokratik bir eylemdir” dedi.

ÖVÜÇ’E GÖRE “SAYIN” SUÇ, “KAHROLSUN”

DEMEK DEMOKRATİK HAREKET!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’a yıllar önceki bir konuşmasında dili sürçerek “Sayın” demesini tazminata mahkum eden Hakime Sevgi Övüç, “Kahrolsun Tayyip” sloganının “demokratik hareket” olduğunu söyledi. Sevgi Övüç, hakim, savcı ve avukatların üyesi olduğu ‘adalet.org’ adlı internet sitesinde yer alan yazısında; Gezi olayları ile Gezi olaylarını protesto etmek bahanesiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nı işgal eden ve “Kahrolsun Tayyip” sloganı atan avukatların eylemini değerlendirdi.

Sevgi Övüç, işgalci avukatlara destek vererek, “Söz konusu slogan da (Kahrolsun Tayyip) demokratik harekettir. Hiç kimsenin başka birini sevme zorunluluğu olmadığına göre, söz konusu malum şahıs (Başbakan Tayyip Erdoğan’ı kast ediyor) için de, insanların sevdiklerini belirtmeleri gibi sevmediklerini belirtme hakları vardır” dedi.

ÇAPULCULARI DESTEKLEYEN HAKİME

DESTEK VERDİ VE “YANINDAYIZ” DEDİ

Sevgi Övüç, Çağlayan’da görevli İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Keskin Karakurt’un, çapulcu avukatların eylemini destekleyen ve “Ben de protestocuları alkışlarla destekledim. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım, cübbemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim” şeklindeki sözlerine de destek verdi ve “Sayın Keskin Karakurt’un yanındayız” ifadelerini kullandı. Sevgi Övüç, Hakim Keskin Karakurt’un sözlerini haberleştiren gazetemize ağır hakaretlerde bulundu, gazetemiz hakkında Gazeteciler Sendikası ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

KİŞİSEL SAYFASINDA

ÇAPULCULARIN İNTERNET SİTESİ

Sevgi Övüç’ün, ‘adalet.org’ adlı internet sitesinde yer alan kişisel sayfasının infosunda, çapulcuların organize olduğu “Diren Gezi Parkı” başlıklı internet sitesinin linki yer alıyor. Sevgi Övüç’ün demokratik eylem olarak tanımladığı Gezi Parkı eylemlerinde, özel ve kamuya ait 589 araç yakılmış, aralarında işyeri, parti ve kamu binalarının da yer aldığı 409 bina tahrip edilmişti.

SORULARIMIZA CEVAP

VERMEKTEN KORKTU!

İstanbul Adliyesi’nin avukatlar tarafından işgalini savunan, Gezi eylemleri “demokratik eylem”, “Kahrolsun Tayyip” sloganı atılmasını “demokratik hareket” olarak tanımlayan Hakime Sevgi Övüç, muhabirimizi sorularını cevaplamaktan kaçındı ve “Kusura bakmayın. Muhatap olmuyorum” dedi ve telefonunu kapadı!

SORU SORMAYI RAHATSIZ

ETMEK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Sevgi Övüç, telefonunu kapattıktan hemen sonra hakim, savcı ve avukatların üyesi olduğu ‘adalet. org’ adlı internet sitesi “Akit Gazetesi beni neden arıyor?” başlıklı konu başlığı açtı. Övüç, “Şu anda Akit Gazetesi beni telefonla arayarak şahsımı rahatsız ediyor.. Tel no. Ben de kayıtlı.. (Haber Müdürümüz Kenan Kıran’ın telefonunu kast ediyor) İlk aradıklarında kimin aradığını bilmediğim için telefona cevap verdim ve kendileriyle muhatap olmayacağımı açıkça belirttiğim halde, 4 kez aradılar… Bu da yeni taktikleri galiba…” ifadelerini kullandı.

 

 

SORULARIMIZI TEHDİT VE BASKI MESAJI OLARAK YORUMLADI!

 

Sevgi Övüç, konuyla ilgili soruların cep telefonuna mesajla gönderilmesinin ardından yeniden ‘adalet.org’ adlı internet sitesine “Akit Gazetesi’nin tehdit ve baskı mesajı” başlıklı yazı yazdı. Hakim, savcı ve avukatlara seslenen Sevgi Övüç, “Sevgili meslektaşlarım! Şimdi Akit Gazetesi’nden tarafıma gönderilen mesajı, daha doğrusu tehdidi ve baskıyı sizlerle paylaşıyorum;

“(Kenan Kıran’ın Sevgi Övüç’e gönderdiği mesaj): Sevgi Hanım, Adalet org adlı sitede Adliyeyi işgal eden avukatların eylemine destek vermişsiniz. Gezi eylemlerini de destekliyorsunuz. Bu suç değil mi? Bu ihsas-ı rey değil mi? Haber yarın Yeni Akit Gazetesi’nde manşet haber olarak yer alacak. Bu konudaki yazılı ve sözlü açıklamalarınız gazetede aynen yer alacak…”

Bu şekilde rahatsız edilen, hedef gösterilen tüm meslektaşlarımızı burada rahatsızlıklarını ifade etmeye devam ediyorum.”

KARTAL’LA İLGİSİ YOK

“Kahrolsun Tayyip” sloganının “demokratik hareket” olduğunu iddia eden Hakime Sevgi Övüç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1990’lı yıllarda bir konuşmasında, terörist başı Abdullah Öcalan’dan bahsederken dili sürçerek “Sayın” demesini ise tazminata mahkum etmişti.

Şu anda Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuklu sanığı olan avukat Kemal Kerinçsiz, Başbakan Erdoğan hakkında 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı. Sevgi Övüç, Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi olduğu dönemde, Erdoğan’ı dili sürçtüğünü söylemesine rağmen tazminata mahkum etmişti. Övüç’ün, İstanbul Kartal ilçesi ile ilgisiz konuşmada kendisini yetkili görmesi, skandal olarak nitelendirilmişti.

http://www.yeniakit.com/kahrolsun-bu-sevgi-4757h.htm