Tüm kamuoyuna ortak mücadele çağrısı: Akademisyenler susturulamaz

Tüm kamuoyuna ortak mücadele çağrısı: Akademisyenler susturulamaz

 

AKP’nin hedef gösterdiği akademisyenlere tüm toplumsal kesimlerden bir destek daha geldi. ‘Akademisyenler Susturulamaz’ bildirisinin açıklandığı toplantıda Prof. Dr. Boratav, AKP rejimini ‘Sıkıyönetim Komutanlığı,’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ise ‘Sıkıyönetim Komutanı’ olarak tarif etti

'Yasal dayanak yok'

Dinleyiciler arasındaki Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ ise söz alarak, bildiri sonrasında yapılan tüm idari ve yargı işlemlerinin dayanaksız olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Karadağ, “Hiçbir siyasi değerlendirmede bulunmadan söylüyorum; 12 Mart ve 12 Eylül’de sıkıyönetim ilan edilmişti, Sıkıyönetim Yasası yüzünden yasal dayanak vardı. Komutanlar o yasaya dayanarak bir şeyler yaparlardı. Şimdi bunlar yok. Bildirinin içeriğinden bağımsız olarak; metinde sadece ‘Bazı olaylardan rahatsızız, sorumluların şunlar olduğunu düşünüyoruz’ deniyor. Bu düşüncenin ifade özgürlüğüdür, sonuna kadar savunmamız gerekiyor. Şu anda yapılanların yasal bir dayanağı yok. Artık herkes keyfine göre! Bir 301’imiz var. Çok basit bir şey, öyle geniş bir şey ki balon gibi, dolmuyor.”