İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz Basın Açıklaması

İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz Basın Açıklaması

Berkin Elvan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyedeki odasında rehin alınmış ve sonucunda hunharca katledilmiştir.

14 yaşında polis tarafından atılan gaz fişeğinin isabet etmesiyle yaşamını yitiren sevgili Berkin Elvan’ın anısı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’ın kanı kullanılarak kirletilmiştir.

Oysa, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan şüphelilerin saptanması konusunda mesafe katetmiş, şüpheli sayısını üçe kadar indirecek girişimlerde bulunmuştur. Meslektaşımızın ölümüyle sonuçlanan bu menfur eylem sorumluların ortaya çıkmasını istemeyenlerin kötü, çirkin ve soysuz bir eylemidir.

Bu erken ölüm sığ bir güvenlik anlayışıyla izah edilemez. İç güvenlik paketinin yasalaşmasının bir sebebi olarak gösterilmesi ise asla kabul edilemez.

Meslektaşımızın ölümüyle sonuçlanan bu olayın baştan sona kadar bütün süreci saniye saniye açıklanmalı, otopsi ve balistik inceleme sonucu halkımız ile paylaşılmalıdır. Bizler menfur cinayetin sorumluları bulunup cezalandırılıncaya kadar bu cinayeti unutmayacağız, unutturmayacağız.

Hiçbir şey meslektaşımızın katlini haklı gösteremez. Kınıyoruz. Lanetliyoruz.

Bilinmelidir ki öldürülen sadece Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz değildir. Öldürülen aynı zamanda hukuktur, adalettir, toplumun adalet umudu ve beklentisidir.

Hepimizin, tüm yargı camiasının, ailesinin ve halkımızın başı sağolsun.

 

YARGIÇLAR SENDİKASI