Kamuoyuna Duyurumuzdur

686 sayılı KHK ile akademisyenlerin tasfiyeye tabi tutulduğunu,tasfiye edilen akademisyenlerin bilimsel liyakat,akademik özgürlük ve özerklik ilkelerini benimsemiş,anayasal demokrasiyi savunan biatı reddeden ,barış isteyen akademisyenler olduğunu görüyoruz.
Bu yapılanların hiçbir şekilde izahı yoktur.
Bilim insanlarının yerlerde sürüklendiği,tartaklandığı,cüppelerinin çiğnendiği görüntüleri hafızalarımızdan silinmeyecek.Yapılanların akademisyenlerin şahsında özgür ve bilimsel akla,bilim üreten üniversitelere ve gelecek nesillerde korku yaratmaya yönelik olduğunu da görüyoruz.
Akademisyenlerin terör örgütleri ile irtibatlandırma çabası nafile bir çaba olup,bu maya tutmayacaktır.
Eğilip bükülmeyen ,onurlu akademisyenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor,dayanışma ve birlikte mücadele ile yapılan yanlışların düzeltileceğine inanıyoruz.