Deprem Bölgelerindeki  Adli Hizmetler Konusunda Bilinmezlik İçindeyiz

Deprem Bölgelerindeki Adli Hizmetler Konusunda Bilinmezlik İçindeyiz

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardından afet bölgelerinde  tüm hayat   öncelikler dikkate alınmak suretiyle baştan inşa edilmesi gerekiyor. Bu süreçte tüm hizmetler kadar adli hizmetler de aynı aciliyetle çözülmek durumunda kalmıştır 
Yaşanan felakette 110 adli personelin hayatını kaybettiğini belirten Adalet Bakanlığı, bölgede adli hizmetin yürütülmesi ve delil tespiti toplanması için 600 bilirkişiyi yönlendirdiği duyurusunu yapmış, ağır hasar gören binalar ile ilgili delil toplama ve delil tespiti halkında bilirkişilik kılavuzunu da yayınlamıştır.
Yıkılan adliye binaları, kaybettiğimiz birçok adli çalışanın, birçok bilirkişinin hizmet desteği verdiği felaket bölgesinde  meslektaşlarımız ,kalem  arkadaşlarımız ile ilgili birçok bilinmezlik durumu söz konusudur.Bu süreçte ve sonrasında adli hizmetlerin nerede verileceği, bu bölgeye hakim savcı atamalarının ne şekilde yapılacağı konusunda büyük belirsizlik ve boşluk bulunmaktadır. 
Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan felaket bölgesi için hakim ve savcı atamalarında uygulanacak ilkelerin (barınma ve hizmet binalarının durumu da gözetilerek)   açıklanması gerekmektedir .