DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Bundan tam 86 yıl önce Menemen'de devrim şehidi Kubilay ile arkadaşları Hasan ve Şevki gerici yobazlar tarafından katledildi.
23 Aralık 1930'daki bu kalkışma genç Cumhuriyet'e yönelik gerici kalkışmalardan sadece biridir.
Cumhuriyet'e karşı benzer kalkışmalara devam eden bu anlayış günümüzde de varlığını sürdürmektedir.
Gelmiş geçmiş siyasi iktidarların göz yummaları ve hatta ortaklıkları ile devlet içerisinde yuvalanmış, yuvalandırılmış bu odaklar demokrasiye karşı kanlı bir ayaklanmayı gerçekleştirmeye cesaret edebilmişler, kendilerinde bu cüreti görebilmişlerdir.
Bu anlayış Ortadoğu ve Afrika'da; IŞİD, El-Nusra, Bokoharam adıyla kan dökerken Avrupa'nın başkentlerinde ve önemli şehirlerinde insanlık karşıtı eylemlerini sürdürmüşlerdir.
Ülkemizde son dönemde görülen ve yüzlerce insanımızın ölümüne neden olan saldırılar, Rize'de Cumhuriyet Meydanının adını değiştirip Atatürk anıtını kaldırma gibi eylemler de bu anlayışın ürünüdür.
Demokrasi, özgürlük, laiklik ve barış karşıtı, insani bir yaşamın önündeki en büyük engel olan bu anlayış insanlık tarihinden sökülüp atılmadan ülkemizde, komşularımızda, Avrupa'da hatta dünyada huzurlu bir yaşam sürebilmek mümkün görülmemektedir.
Olay sonrası Menemen'de devrim şehidi Kubilay ile arkadaşları Hasan ve Şevki adına bir anıt dikildi. Anıtın üzerine de "İnandılar, dövüştüler, öldüler, bıraktıkları emanetin bekçileriyiz." yazıldı.
Yargıçlar sendikası olarak devrim şehidi Kubilay'ı unutmadık. Unutmayacağız ve gericiliğe karşı her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kamu oyuna saygı ile duyurulur.23/12/2016