19 MAYIS BASIN AÇIKLAMASI

19 MAYIS BASIN AÇIKLAMASI

19 Mayıs 1919 da ulusal mücadeleyi başlatan ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Söylemiyle umudun gençlerde olduğunu görmüş ve gençliğe güvenmiştir.
Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizdeki herşeyin tek tipleştirildiği, demokrasinin yok edildiği, her gün otoriter ve totaliter bir tek adam yönetimine, bir adım daha yaklaşıldığı inkar edilemez bir gerçekliktir.
Şimdi neden laik bir eğitim, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi, bağımsız ve tarafsız bir yargı, ulaşılabilir bir adalet, hukukun üstünlüğü ve sosyal devlet ilkesine bağlı bir Cumhuriyet istediğimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Bizler; şimdi, yeniden, ama bu kez çok acele,
Laik bir eğitim, tarafsız ve bağımsız bir yargı, ulaşılabilir bir adalet, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sosyal devlet ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet istiyoruz.
Biliyoruz ki gençler kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacak, istek ve ilkelerimizi unutmayacak unutturmayacaktır.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.
YARGIÇLAR SENDİKASI