Yargıç Erol Akyürek'in maruz kaldığı düzeysiz ve saygısız tavır

Yargıç Erol Akyürek'in maruz kaldığı düzeysiz ve saygısız tavır

BASIN AÇIKLAMASI
07 Nisan 2015 tarihinde Sendikamız üyesi yargıç Erol Akyürek görev yaptığı İstanbul Anadolu Adliyesine bir ticari taksi ile gitmiş ancak bindiği taksi güvenlik nedeniyle ve Başsavcılığın talimatının olduğu gerekçesiyle adliyenin kapalı girişine alınmamıştır.
Yargıç Erol Akyürek yargıç olduğunu ve havanın yağışlı olduğunu söylemesine, kimliğini kanıtlamasına karşın güvenlik görevlisinin kesin talimat var tavrı karşısında ticari taksi ile kapalı girişe girememiş, ihkakı hakkın doğru olmadığına olan inancı ve biz de yağmurda bekliyoruz şeklinde tepki veren güvenlik görevlisiyle tartışmanın kendisine yakışmayacağı düşüncesiyle başka bir girişe yönelmiş ve yağmurda yürüyerek adliyeye girmek zorunda kalmıştır.
Bu durum adliyelerin katılımcılık sağlanmadan sadece başsavcılar tarafından yönetilmesinin varacağı yeri göstermek bakımından anlamlıdır. Diğer yandan başsavcıların böyle bir talimatı verme yetkileri de bulunmamaktadır. Yargıçlar adliye nasıl ve hangi araç ile geleceklerini kendileri belirler ve kimsenin bu belirlelemeye karışma yetkisi yoktur.
Yargıçlar, savcılar, avukatlar aransın, taransın mutabakat ve kararlarının doğuracağı sonuçlardan birisi de yargıç Erol Akyürek'in maruz kaldığı saygısız ve küstah tavırdır.
Yargıç Erol Akyürek'in maruz kaldığı düzeysiz ve saygısız tavrı ve buna dair yasal dayanağı bulunmayan talimatları kınadığımızı,
Yargıç ve savcıların, arama ya da tarama ya da her ne ad altında olursa olsun adliye girişlerinde hiç bir suretle kendilerinin, çantalarının kontrol edilemeyeceğini,
Bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
YARGIÇLAR SENDİKASI