Majestelerinin Yargısı'nı yazan Hakim Karadağ Urfa'ya sürüldü

Majestelerinin Yargısı'nı yazan Hakim Karadağ Urfa'ya sürüldü

Majestelerinin Yargısı'nı yazan Hakim Karadağ Urfa'ya sürüldü

26.05.2017 22:15 GÜNCEL

Yargıçlar Sendikası Başkanı Karadağ, BirGün'deki 'Majestelerinin Yargısı' yazısının ardından Urfa'ya sürüldü. Karadağ, "Yazının ardından sürülmem manidar. Direnmeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz"

DERVİŞ CEMAL

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSK) yayınladığı Adli Yıl Kararnamesi ile Urfa'ya sürüldü. Ankara'da görevli hakim Karadağ bugün BirGün gazetesinde çıkan "Majestelerinin Yargısı" yazısında siyasi iktidar tarafında kontrol altına alınan yargıyı yazmıştı.

Biat etmeyen yargıçlara tahammülleri bulunmuyor

Verilen sürgün kararının ardından BirGün’e konuşan Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, "Siyasi iktidarın muhalif, ruhunu iktidara teslim etmemiş yargıçlara tahammülü yok" dedi.

Siyasi iktidarın HSK'yı ve yargıyı ele geçirdiğini kaydeden Karadağ şöyle konuştu: "Majestelerinin yargısı dediğimiz gün, artık Türkiye'de yargı bağımsız değil dediğimiz gün sürgün edilmemiz manidardır. Biz direnmeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidar HSK'ya tam egemendir, bu bir kez daha kanıtlanmıştır. HSK siyasi iktidarın aklından geçenleri emir saymıştır."

Demokratik Cumhuriyeti savunmak boynumuzun borcudur

Hukukun egemen kılınması, yargının bağımsızlaşması için mücadeleye devam etmekten geri durmayacaklarını vurgulayan Karadağ, "Demokratik Cumhuriyeti savunmak, bunun için mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. İktidarın Cumhuriyet ile hesaplaşmasında biz hep Cumhuriyetten yana olacağız. Bu hukuksuzlukların sorumluları siyasi iktidarla işbirliği yapanlardır. Birlik ittifakçılarıdır. Siyasi iktidarın bizzat kendisidir" şeklinde konuştu.

 

DETAYLAR : https://www.birgun.net/haber-detay/majestelerinin-yargisi-161259.html