M.Selim Kiraz

M.Selim Kiraz

Bugün 31 Mart 2017.
Meslektaşımız, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz iki yıl önce bugün hunharca katledildi. Kendisini rahmetle anıyor, kederli ailesine ve yargı camiasına yeniden başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Olayın üzerinden tam iki yıl geçmesine karşın halen soruşturmada bir aşama kaydedilmemiş, en azından kamuoyu ile paylaşılmamıştır.
Defalarca kamuoyu önünde dile getirilmesine karşın olay yeri tespit tutanağı, balistik inceleme raporu ve otopsi raporu açıklanmamıştır.
Tıpkı, daha önce öldürülen yargıç ve savcılarda olduğu gibi cinayetler kınamakla ve dualarla geçiştirilmiş, faillerin bulunup, mahkeme önüne çıkarılması sağlanamamıştır.
Bizler Mehmet Selim Kiraz’ın arkasında sadece dua edilmesiyle yetinmiyoruz. En kısa zamanda onun ve tüm yargıç, savcı ve avukat cinayetlerinin faillerinin bulunmasının, soruşturmaların sonuçlandırılmasını ve adil bir şekilde yargılanmalarını talep ediyoruz.
Adliyelerde dualar eşliğinde anma törenleri yapılarak, konunun esasından uzaklaşılmasına ve geçiştirilmesine, cinayetlerin şehitlik hamasetiyle istismarına karşı çıkıyor, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

​​Yargıçlar Sendikası