Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları

Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmaları

ün Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili asılsız haber yaptıklarından bahisle tutuklanmalarına tanık olduk.
Bu karar basit bir tutuklama kararı değildir. Halkın haber alma ve Gerçeği öğrenme hakkının ihlalidir.
Basın özgürlüğünün iktidar hırsına kurban edilmesidir.
Demokratik Cumhuriyetlerin olmazsa olması hukukun üstünlüğü ilkesinin bizzatihi yargı eliyle katlidir.
Yurt dışına insani yardım adı altında silah transferi yapılması kabul edilebilir olmadığı gibi bu suretle Ülkenin savaşa sokulması, Türkiye'nin her zaman övünçle vurguladığı "yurtta ve dünyada barış" ilkesine yapılmış en büyük saldırıdır. 
Demokrasi ile yönetilen hiç bir ülkenin başka bir ülkenin sınırlarından içeri silah ve mühimmat gönderme hak ve görevi olamaz. Böyle bir hukuksuzluk da sır olarak değerlendirilemez. 
64. Hükümetin Başbakan yardımcılarından birinin "vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu" sözünü hatırlatarak, savaş kışkırtıcılığı yapılmasını, bu barış karşıtı hükümet tavrının devlet sırrı olarak nitelendirilmesiyse halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne darbe mahiyetindeki hukuki olmaktan uzak gerekçelerle iki gazetecinin yaptıkları haber sebebiyle tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz.

YARGIÇLAR SENDİKASI